Întrebări frecvente – Sisteme de Copiat

Cască de copiat poate avea unele probleme, de aceea este foarte important de ştiut răspunsul la unele dintre cele mai comune întrebări atunci când vine vorba despre aceste căşti. Una dintre cele mai comune întrebări este aşadar de ce nu funcţionează casca de copiat pe care o aveţi.

Există mai multe motive pentru care se poate întâmpla acest lucru. Verificaţi cu atenţie volumul telefonului când vă aflaţi în convorbire. Volumul acestuia ar trebui să fie la maxim atunci când vă aflaţi într-o astfel de convorbire. Mai verificaţi şi dacă bateria din cască s-a consumat.

Mai există şi posibilitatea ca bateria din casca să nu fie aşezată corect, de aceea verificaţi şi acest lucru.

Verifica:

  • volumul să fie dat la maxim
  • bateria din cască să fie nouă
  • acele găuri mici din vârful căştii pot fi înfundate cu ceară
  • sistemul de copiat trebuie să fie cât mai aproape de cască (20…40cm)

Casca japoneză se aude încet, de ce?

De multe ori se întâmplă ca să aveţi probleme cu canalul căştii de copiat. Este posibil aşadar că acesta să fie înfundat cu ceară. În acest caz, mai bine mergeţi la un specialist care să vă desfunde casca. Dacă nu o veţi curăţa cum trebuie, casca va ajunge să se strice.

Emiţătorul trebuie plasat în imediata apropiere a căştii atunci când vă introduceţi casca în ureche. Ar fi bine să-l plasaţi în zona umărului, a gâtului său a braţului. Casca se va auzi mai bine cu cât este mai aproape de emiţător.

Atunci când foloseşti sisteme de copiat se mai poate întâmpla şi situaţia în care casca se aude mai încet decât în mod normal. Această problemă ar putea avea mai multe motive. E posibil aşadar că microcasca nu este introdusă corect în ureche.

De asemenea, volumul telefonului în timpul convorbirii este dat mai încet. Una dintre cauzele care ar putea apărea este şi bateria. Verificaţi dacă nu aveţi de-a face cu o baterie uzată. E posibil chiar şi că emiţătorul să fie cu bateria descărcată.

În unele situaţii, canalul de sunet al căştii poate fi înfundat cu ceară. Dacă nu este curăţată cum trebuie, e posibil ca să deterioraţi casca.

Imediat după ce aţi efectuat apelul, va trebui să încercat să daţi volumul la maxim. Dacă se aude încet încercaţi să introduceţi casca în ureche mai bine.

Puteţi să schimbaţi bateria cu una nouă şi să vedeţi în acest fel cum se aude.

Un expert va şti cel mai bine cum să vă ajute în privinţa desfundării canalului căştii. Este important aşadar să apelaţi la sfaturile unui astfel de expert decât să încercaţi să desfundaţi voi singuri casca.

De ce Căsca Japoneză scoate un piuit conţinu?

O alta situaţia cu care e posibil să aveţi de-a face atunci când vine vorba despre aceste căşti este cu un piuit continuu. Casca de copiat poate scoate aşadar un astfel de piuit. Ea scoate acest sunet în momentul în care baetria care conţine aregint sau zinc este consumată.

Acest lucru se datorează proprietăţilor bateriei. Casca intra în acest fel într-o rezonanţă a energiei şi de aici provine şi acel piuit.

Se mai poate întâmpla să se oxideze pe interior capacul de la baterie care îl infiletati după ce pui bateria în casca. Cu vârful unei lame de cutter sau cu orice obiect ascuţit curata capacul căştii zgâriind pe interior.

E posibil ca bateria să nu mai facă bine contact şi de aici să apară sunete parazite la alimentarea mini amplificatorului din interior.

De ce el mă aude de acasă dar eu nu aud nimic în casca?

În unele situaţii se mai întâmpla că persoana care face un apel să vă audă, dar în acelaşi timp, voi să nu auziţi ceea ce spune persoana respectivă. Dacă aveţi de-a face cu o astfel de situaţie, puteţi apropia emiţătorul de cască.

Puteţi aşadar poziţiona acest emiţător pe umăr, în jurul gâtului, dar şi pe braţ. El trebuie poziţionat cât mai aproape de cască. Un alt motiv pentru care apare o astfel de problema este că apelul este redirecţionat către telefon. În acest caz, sunetul este transmis direct pe telefon.

Încercaţi aşadar să redirecţionaţi prin emiţătorul bluetooth care va fi conectat la telefon.

Verificaţi mereu şi dacă emiţătorul bluetooth nu este conectat la telefon. Problema aceasta mai poate apărea şi în situaţia în care emiţătorul bluetooth are un fir de la bobina dezlipit. În acest caz, trebuie să reparaţi acest fir.

Microcasca poate fi şi deteriorată în unele situaţii, de aceea verificaţi cu atenţie acest lucru.

Eu aud în casca de copiat dar cel de acasă nu mă aude pe mine.

În situaţia în care voi auziţi în cască, iar celălalt nu vă aude pe voi, asiguraţi-vă în primul rând că vorbiţi la microfon.

Dacă această soluţie nu rezolvă problema, verificaţi dacă aţi dezactivat microfonul din telefon. Există aşadar posibilitatea să fi apăsat pe MUTE din greşeală.

Dacă nici această soluţie nu va rezolva problema, deconectaţi şi reconectaţi emiţătorul bluetooth de la telefon. În cazul în care nimic nu funcţionează, atunci emiţătorul ar trebui reparat.

La ce distanţă maximă poţi lăsa telefonul faţă de sistemul de copiat?

În ceea ce priveşte distanţa dintre telefon şi emiţătorul conectat la Bluetooth, aceasta nu trebuie să fie mai mare de 8 metri. Este obligatoriu că ambele să fie în aceeaşi încăpere.

Colierul trebuie să fie în jurul gâtului, iar stick-ul pe umăr. Consumul de baterie va fi unul mai mare, pe măsură ce distanţa este mai mare. Este recomandat ca telefonul mobil să fie la dv, ascuns undeva pe corp şi nu lăsat în geantă, bluza prin încăpere.

Riscuri casca de copiat – Casca rămâne blocată în ureche?

Apar din ce în ce mai multe zvonuri cu privire la diminuarea auzului atunci când folosiţi casca. Nu trebuie să daţi crezare acestor zvonuri pentru că ele sunt de cele mai multe ori lipsite de adevăr.

Este mai bine să nu folosiţi un magnet, pentru că acesta poate crea probleme atunci când vine vorba despre extragerea sa din ureche.

Alegeţi un magazin care vă oferă nişte căşti de o calitate cât mai bună. Aceste căşti vor fi sigure din toate punctele de vedere şi nu vă vor afecta auzulu. Ele sunt atât uşor de introdus, cât şi de extras.

Căştile mai vin echipate şi cu fir care se poate apuca şi cu ajutorul acestuia se pot extrage căştile din ureche.