Detector Cască de Copiat – Nedetectabil Nebruiabil

Multe persoane fac o confuzie destul de mare între termenii nebruiabil şi nedetectabil atunci când vine vorba despre căşti, de aceea, în cadrul acestui articol, vă voi prezenta câteva lucruri cu privire la diferenţa dintre aceşti doi termeni.

Sistemele pentru copiat se pot detecta?

Există aşadar sisteme de copiat care se pot detecta mai uşor decât alte sisteme, acest lucru datorându-se faptului că un astfel de sistem emite unde electromagnetice mai puternice. Datorită tehnologiilor acestea de ultima generaţie, se ajunge în situaţia în care aceste sisteme să poată fi detectate mult mai greu.

De foarte multe ori se merge pe intimidare, mulţi spunând că vor veni la examene cu aceste detectoare, cu toate că ele sunt destul de scumpe, preţul lor începând de la 500 de euro şi un lucru important atunci când vine vorba despre aceste detectoare este că ele nu se vor găsi prea uşor. Profesorii fac aceste afirmaţii pentru a descuraja studenţii să copieze la examene.

Preţul unui detector poate ajunge cu uşurinţă la câteva mii de euro, detectoarele false dând foarte multe alarme false, utilizatorul având dificultăţi în a vedea dacă cineva copiază sau nu. Nu există pe piaţa casca de copiat nedetectabilă în totalitate, indiferent care va fi sistemul spre care vă veţi orienta.

Bruiajul reprezintă folosirea unui dispozitiv care arte drept rol blocarea semnalului GSM pe o anumită distanţă, acest lucru fiind eficient pentru că orice sistem de copiat se foloseşte de o cartelă SIM. De regulă însă, aceste sisteme nu sunt atât de eficiente, ele fiind folosite doar pentru a descuraja utilizarea căştilor pentru copiat.

Cine are voie să folosesca un sistem de bruiaj?

Bruiajul este folosit doar de autorităţile guvernamentale şi nici un profesor nu va avea acces la un astfel de aparat. Va trebui să căutaţi cu atenţie pe internet nişte dispozitive cât mai bune pentru că există o mulţime de sisteme de copiat despre care vânzătorii spun că ar fi nedetectabil, realitatea fiind una însă destul de diferită. Un dispozitiv de bruiaj emite un semnal foarte puternic şi va bloca garantat orice fel de dispozitiv.

De cele mai multe ori, dispozitivele pe care le găsiţi pe internet sunt chinezării, acestea având o rază destul de mică.

Se poate întâmpla să auziţi în facultate despre un profesor cu mai mulţi bani care chiar a cumpărat un astfel de sistem profesional. Cu toate acestea, trebuie să ştiţi că un astfel de dispozitiv nu va avea totuşi o eficienţă foarte mare, acesta fiind eficient doar în câţiva metri.

El afectează aşadar doar studenţii care stau în primele bănci şi anume în imediata apropiere a catedrei. Cei care stau în spate şi copiază, nu au nici un fel de problemă.

Doar organizaţiile guvernamentale pot folosi însă aceste sisteme, de aceea este impoortant de ştiut că de cele mai multe ori, prezenţa unor astfel de sisteme anti-copiat sunt doar zvonuri.

În ceea ce priveşte interferenta sistemelor de copiat, este că în sala de examen e posibil ca să mai existe şi alte persoane care copie.

De aceea sunt şanse mari să auziţi şi voi ceea ce o anumită persoană şopteşte unei alte persoane din sală. Acest fenomen este întâlnit mai des la căştile japoneze, cele cu microvibratii nefiind afectate de acest lucru.